INSPIRAȚIE

Stilul romantic

INSPIRAȚIE

Dacă locuiești într-un apartament de bloc sau, cu atât mai mult, dacă locuiești într-o casă plină de istorie, interiorul romantic poate fi soluția ideală dacă ți se potrivește sufletește.

Interioarele romantice sunt pentru cei care aleg să trăiască fiecare moment cu o încărcătură emoțională aparte, pentru cei care doresc în fiecare zi un strop de poezie în jurul lor.

Poți să dai o notă aparte interiorului tău folosind culori calde (așa cum se văd în imagini) sau reci. Importante sunt patina și textura obiectelor și suprafețelor după cum și personalitatea obiectelor.

Cumpără un scrin vechi sau, dacă nu ai bani, găsește la bunica în pod, cosmetizează-l puțin, adu undeva în peisaj o oglindă veche cu o ramă aurie sau din bronz, mai adaugă niște flori de lavandă într-o vază din cristal și în final așează totul pe un covor vechi cu flori de inspirație florentină sau turcesc. La covoare merg foarte bine și piesele autohtone din iută cu flori și motive specifice.

E important să dai valoare tuturor lucrurilor cu care vii în contact. O masă veche, o policioară, un ceas cu pendulă, orice obiect poate prinde o nouă viață numai cu ajutorul alăturărilor fericite. O canapea nouă cu flori imprimate pe husă, din cele de la Ikea de exemplu, va primi o notă de distincție în plus odată așezată lângă un fotoliu de pe vremea bunicii, iar fotoliul la rândul lui va depăși derizoriul învechirii sale datorită alăturării cu un obiect nou, pe care timpul nu și-a pus amprenta încă.

Pentru pereți cu personalitate poți folosi tencuielile decorative gata preparate pentru efecte speciale sau poți improviza chiar tu.

Acum, alegerea culorilor, pentru obținerea unui rezultat pe măsura așteptărilor trebuie să cântărești bine nuanțe apropiate între ele ale unor culori mai degrabă potolite. Fie că mergi pe o gama de galbenuri și oranjuri, fie că te îndrepți mai curajos către verde cald, verde de china și diverse ocruri, poți alege varianta pe albastru și violeturi stinse, toate cu mult alb și nisipiu etc.. Trebuie să ai în minte un echilibru cald, o apropiere între culori ca într-o îmbrățișare. La tonurile de pe suprafețele mari poți în final să adaugi mici accente jucăușe cromatic, roșu, violet sau verde adânc, dar cu mare grijă la textură, delicatețe și detalii.

Back to Top